tiistai 23. helmikuuta 2010

Noutoa ja muita suunnitelmia :)


Rokin kanssa aloitettiin reenaamaan noutoa ihan kunnon suunnitelman kanssa. Rokilla pito on todella hankala tällä hetkellä, joten rauhoittumisen kautta lähdetään opettelemaan ensin patukan pitoa ja sitten se myöhemmin vaihdetaan sitten kapulaan. Nyt alussa leikitään patukalla ja jossain vaiheessa sitten otetaan aina rauha-vaihe koiran istuessa minun edessäni. Rauha-vaiheen aikana minun pitää vetää patukkaa pois Rokista, jottei heti se iän ikuinen mälvääminen alkaisi. Myöhemmin ku oppii kuvion, toivottavasti vetoa voidaan vähentää, mutta siihen nyt varmaan menee jokuset reenit. Tajusin myös että parin viikon päästä Rokin ohjatuissa reeneissä ohjelmassa nouto - iiks! :)

Ja Taran kanssa ilmottauduin Sepposen Harrin agilitykoulutukseen Pieksämäelle 27.3! Lisäksi neidillä anaalirauhaset taas vaivaavat hieman (peppu punoittaa), joten sitä nyt olen taas alkanut suihkuttaa lämpimällä vedellä. Maanantaina käydään eläinlääkärissä rokotukset uusimassa ja siinä samassa ell voikin vilkaista onko peppu parantunut. Taralla oli muutama viikko sitten anaalirauhaset tukossa ja nyt ilmeisesti taas uudelleen ärtyneet. Kuitenkin suihkuttamisella alkoivat jo suunnattomasti parantua.

Olen myös harkinnut josko harkitsisin Taran kanssa tokon möllikokeeseen ilmottautumista 13.3. Tosin etusijalla on jossain tokoryhmässä reenaavat, ja Tarahan ei käy tokoreeneissä - vielä! Tänään pistin tokovastaavalle kyselyt Tarankin tokoiluista. Vähän jänskättäis ne möllit mutta siinähän sitä näkisi miten neiti toimisi eikä nyt niin silmiä päästään välttis tarvitsisi hävetä jos neiti pistäis ihan ranttaliks! :)

Tänään jo reenattiin Taran kanssa tokon vasemmalle käännöksiä kuntoon, koska neiti taas yliyritti ja koko koira kieppaa mun taakse. Namilla sain kyllä pepun pysymään kurissa.

Lisäksi 6.3. Taralla ja mulla on agilityn möllikisat joihin ehkä mennään jotain räpeltää. Tai minä ainakin talkoisiin. :)

Taidanpa tänään uhmata kuumetta ja rientää ihan tuonne ulos asti reenailemaan semmoisia juttuja, missä ei apuohjaajaa niin tarvitse. Antti ku keksi lähtee winterfestiin rymyämään kavereittensa kanssa! :)

----------

Ainiin!! Pikalisäyksenä. Antti kävi tuossa pistääntymässä äkkiseltään kotosalla. Oli juttua, että josko Anttikin alkaisi jossain vaiheessa harrastaa agilitya. Koiravalikoimamme ollessa valitettavasti hieman suppea, Antille jäisi Roki reenattavaksi agilityyn. Rokilla ei agilitya ole juurikaan menty, jokunen putki tai hyppy otettu. Koira tykkää siitä kyllä kamalasti. Mutta toisaalta onhan Roki iso, mutta niin on isoja koiria muillakin - eikä koko nyt varsinaisesti mikään este harrastamiselle ole. Mitään supermenestyjää tuskin tuolla koolla ei kovin helposti leivota, mutta kyllä sen sinne kolmosiin saa, jos vain haluaa kisata. Toki tätä ennen kuvautan Rokin, että poika on varmasti terve. Kuitenkin Antti vielä ilmoitti harkitsevansa asiaa, että mitään ei suostunut vielä lukkoon lyömään, mutta minä aion alkaa katselemaan agilityn alkeiskursseja sillä silmällä, että josko johonkin lykättäisiin tämmöinenkin parivaljakko! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti