torstai 25. helmikuuta 2010

Ahkerointia

Aamutuimaan tässä taas pikapikaa pitäisi jotain kirjottaa. Joka aamu kyllä onnistuu itelleen kasaamaan vaikka mitä juttuja, mitä pitäisi ehtiä tehdä, ennen koulua/töitä/reenejä/tmv. Meikatessa mulla on nykyisin semmoinen pieni meikkausapulainen, joka ensialkuun aina istui/makasi vessassa pytyn vieressä ja tiputti aina selällään vessapaperirullan, mutta nyt se on viisastunut. Tara hoksasi, että kun nousee ylemmäs, näkee mitä kaikkea äiti ottaakaan meikkipussista ja mitä siellä lavuaarissa onkaan... Lisäksi jos joskus jotain lipsahtaa mun käsistä niin sille löytyy nostaja hyvin nopsaa! :)

Taran kanssa käytiin keskiviikkona työpäivän jälkeen omatoimisissa alottelijoitten agilityreeneissä. Otettiin siellä parin esteen pätkissä juttuja. Vaikka reeneihin meno työpäivän jälkeen tuntui niin kamalan uuvuttavalle, onneksi menin! Taran kanssa otettiin merkkausta, mitä harjoiteltiin viime sunnuntaina Markon reeneissä. Nyt sujui jo paljon paremmin. Lisäksi Tarjan avustuksella kepit alkoi sujumaan verkoilla. Verkkoja ei enää tarvinnut lopussa kummastella (ja hyppiä niitten yli tai muuten runnoa) vaan pujottelu alkoi näyttää ihan pujottelulta, lopussa tuli nopeutta ja pää tippui selän jatkeeksi. :) Lisäksi reenattiin keinulla ja puomilla kontakteja. Niissä ei ihmeitä, mutta tänään aamulla tajusin, että mun pitää ehkä Taran palkkaustapaa puomin alastulolla muuttaa. Tara nimittäin hirmuisesti sivusuunnassa puomin alastulolla seilaa - räpeltää etutassut seilaten ja välillä on puomin alastulolla ties mitenkä (joku tassu jo maassa vaikka kuuluisi olla puomilla jne.). Pitää palkata seuraavan kerran se maasta eikä kädestä niin josko se lopettaisi mun kyttäämisen tai sitten vaihtoehtoisesti välillä maasta palkka puuttuisi, mutta minä palkkaisin sen kädestä juuri tuonne alas, minne palkan laittaisin normaalistikin. Kokeiluun!

Taran kanssa saatiin eilen apuohjaajan (kiitos Antti!) avustuksella ihan kivat reenit! Kontakti pysyi jo huomattavasti paremmin häiriön alla. Vielä se piippaa, mutta yritän vapauttaa sen tarpeeksi ajoissa ja pikkuhiljaa kasvattaa vaatimustasoa, kun tuollaisia reenejä ei ole aikoihin tehty. Vaadin sen siis olemaan hiljaa ja palkkaan tarpeeksi usein lelulla, että saa siinä purkaa vähän höyryjä. Lisäksi ensimmäinen seuraamisen vasemmalle käännös oli aivan täydellinen!! Siihen sitten ne käännösreenit jätettiinkin:) Nää oli tämmöset intensiivireenit:)


Rokin kanssa sitten häiriötreenit sujuivat vielä paremmin. Mutta niillä aiotaan jatkaa entisestään. Sitten otettiin pari nopeaa maahanmenoa (siinä on alkanut kyynärpäätkin tippua ihan alas ja koira ei enää niin helposti röhnötä) ja sitten sivulle tuloja ja ihan lyhyttä pätkää seuraamista. Roki on alkanut kiertää suoraan edestä mun sivulle ja takaakierrot on jääneet pääosin poikkeen. Koira ei myöskään niin enää loiki mua vastaan ainakaan niin paljon kun ennen.

Noutoharkat Rokin kans on toimineet hyvin. Koira rauha-vaiheen aikana istuu useimmiten aika herkästi jo aloilleen ja puree lelua hyvin. Vetoa ei tarvitse enää niin paljon kokoajan antaa rauha-vaiheen aikana, vaan voi jo löysätäkin hieman, eikä mälvääminen ala. Näin jatketaan!

Tän viikon reeniohjelmassa on siis vielä Taralla parit agilityt (tänä iltana omatoimiset ratareenit 20-22 ja sunnuntai aamuna Markon reenit eli meidän ihan viralliset reenit) ja Rokilla sunnuntai-iltana tokoreenit. Lisäksi kotosalla tokon puolesta molemmille lisää häiriökontaktireeniä. Taralla painottuen motivaatioon ja hiljaisuuteen. Rokilla taas lisänä sivulletuloa ja pientä seuraamista. Lisäksi liikkeestä istuminen suoraan jääden työn alla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti