maanantai 26. huhtikuuta 2010

Viimein päivityksiä


Okei. Ei tätä blogia voi ikuisesti olla päivittämättä. Kamalasti taas tapahtunut välissä juttuja, joten listaan niitä tähän vain. Yllä oleva kuva on ihan Taran junnuajoilta, mutta läppärillä kuvasaldo on rajallinen. :)

Roki täytti 2v. 2.4, ja on siis nyt jo iso mies! Synttäripäivänä saatiin ekstempore-lähtö ja suunnattiin Helsinkiin siskoni luokse muuttoapuun. Kaikkien kommervenkkien jälkeen selvittiin sinne ja takasin, minä fiksuna en osannu katella juna-aikatauluja oikein ja sitten sitä venailtiinkin juna-asemalla.. Mut ohi on ja kivaa oli Helsingis :)

Sitten Roki on viimein hoksannut, että mitä se seuraaminen oikein on. Hieman tahtoo välillä poikittaa, mutta hyvin sitä saa korjattua. Sit pitää harjotella peilin eessä myös sivulletuloa sillain, että se ei olisi niin tiivis. Mut järestään se on aina suora! :)
Ja eilen Antti oli Rokin kanssa tokoreeneissä ja hyvin meni ku mun ranteet (HUOM! 2!!) on taas kipeet jännetupentulehduksien vuoksi. Ei siis kannata antaa koiran rikkoa ranteita patukkaleikeissä, nyt leikitäänkin vain muita leikkejä. Huomenna onneksi kortisonit ranteisiin!

Sitten Taran kanssa käytiin lauantaina mölliagilityissä kahdella radalla. Möllirata meni oikein hyvin, itsellä yksi valssi myöhästy yhteen kohtaan ja koira tuli kahden hypyn välistä luokse, vaikka olisi pitänyt hypätä viereinen este -> kielto. Sitten korjasin tämän kohdan vain ottamalla kaksi edellistä uudelleen, helpompi korjata, minkä vuoksi "väärä rata" -> 15 pistettä. Sitten toiset 15 sitten tuli siitä ku oikastiin ja jätettiin kepit välistä. Rata oli nopea ja sujuva, tykkäsin kovasti! Ainut surkea juttu tällä radalla oli, että Tara kait jotenkin liukastui putkeen mennessä ja kolautti takapuolensa kunnolla putken painoon. Sen vuoksi se säikähti ja peruutti äkkiä takasin ulos putkesta "mitä tapahtu"-tyyliin ja sitten ohjasin sen vaan uusiksi putkeen ja rata mentiin loppuun.
Toka rata (kilpailevien) meni hyvin siihen asti kunnes unohin radan ja koira kuumu siihen etten tiennyt mihin mennä. Pakko kehua, että teki kontaktit ihan priimasti!

Eilen sitten otettiin mölliagilityjen kilpailevien rata uusiksi niin siihen sai paneutua ja hienot ohjauskuviot saatiin ja koira meni upeasti! Tästä isoin kiitos kuului tiukalle kouluttajalle joka määräsi, että nyt pitää olla kunnon bitch tuolle koiralle ja vaatia siltä tiukat kurvit ja sittenhän se työskenteli! :)

Taran kepit alkoi sujua viimein kaarilla. Se nimittäin lopetti pujottelun aika usein kesken ja loikkasi kaarien yli tai pujahti ali pois pujottelulta. Nyt sitten olen ottanut avuksi sen että pidän kättä alhaalla ja ns. vedän sitä, niin Tara pujottelee tosi nopeasti ja innolla. Nyt se jopa eilen ekaa kertaa "ui" keppejä pienen pätkän. Näki oikein sen ilmeestä, että nyt pitää mennä!!
Illalla sitten Rokin tokoihin otin Taran mukaan ja ennen tokoreenien alkua otin vielä kepit sillain, että poistin parit vikat kaaret ja volá, se meni ne!

Sitten otettiin eilen Rokin tokoissa Taralla myös luoksepäästävyyttä ja ne meni hienosti! Toki palkkaan koiran kainalossa olevalla patukalla, mutta tosi hienosti se tekee. Paikallamakuussa se hieman vinkui, mikä on samaa tuttua. Siihen pitää yrittää saada sen mielentila rauhallisemmaks.

Mulla on kovat suunnitelmat saada Tara 4vk:n päästä tänne meidän seuran omiin kisoihin. Hullu päähänpisto, mutta sillä mennään! Toisin sanoen kepit pitää oppia ennen sitä. :)

Ja Rokin tokot pitää saada nyt piakoin paremmin kasaan. Ei siinä hirmusia tekemisiä enää ole alokas-luokan osalta. Kunhan vaan kokoo palat kokonaisuudeksi ja lisää kestoa niin hyvä tulee! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti