sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Loistavaa, hitaasti mutta varmasti! :)

Eilen oltiin Taran kanssa Pieksämäellä PPKY:n järkkäämässä Sepposen Harrin agilitykoulutuksessa. Aamusta oli ilmeisesti minulla aluksi jotenkin aivot narikassa, kun ihan idioottimaiset suunnitelmat tein joihinkin radan kohtiin. Huh, hengissä selvittiin ekasta radasta, vaikka koiran sainkin yhdessä kohtaa siten syliini, että sitten kynnettiin maata ihan yhteistuumin! Sitten vähän skarppasin ja alkoi sujuun! :)


Radat olivat sillai haasteellisia, että siellä oli jotain kohtia, mitkä oli meille aika hankalia lähinnä ainoastaan sen vuoksi, että me ollaan tosi vähän reenattu takaaleikkauksia ja oma ajoituksenikin oli niissä tosi huono. Olin turhan edellä koiraa (vaikka kuinka yritin hidastaa) ja sen vuoksi sitten oma vauhti pysähtyi ihan hetkeksi ennen estettä, minkä takia koiran hypystä tuli töksähtävä ja sitten se teki semmosen turhan kiekan hypyn toisella puolella. Niitä siis reeniin! :) Sitten myös putkiin hakuja pitää vahvistaa, että se hakisi niihin paremmin, nyt jotenki kysyi hieman voiko mennä, voiko mennä, ja sitten mentiin! Haluan, että se sinkoaa sinne samantien. Sinänsä kyllä hyvä, Tara ei ikinä väärille esteille karkaile, mutta irtoaa kuitenkin suhteellisen hyvin, ja tuo putkiin irtoominen on ihan vaan parin vahvistuksen takana - niin putkihullu se on aiemmin ollut.

Sit uutena juttuna - tai lähinnä uutena terminä - harjoteltiin slalomeja neljällä vierekkäisellä hypyllä. Ekat slalomit sujui hyvin, mutta vikat oli hankalampia. Tarkoituksena oli, etten jätä koiralle yhtään turhia tiloja, vaan sen on pakko tulla siivekkeitä hipoen ilman turhia kaarroksia. Ja hienosti meni! Toisin päin (koira oikealla puolella) oli vaikeempi, mutta niitä reeniin kans!

Sit A-esteellä todettiin, että ylösmenokontaktit on PAKKO ottaa, nimittäin samantien alkoi hirmuinen loikkiminen, kun ei niitä ottanut, ja sitten jotenki vauhti A:lle oli kamala ja alastulotkin oli ihan pielessä! Joten ylösmenot taas kehiin - kyllä se koira jaksaa sinne ylös könytä jotenki vaikka pysäyttäisikin, muuten menee ihan pieleen nuo kontaktit. Ja sitten ku vaadin pysäytyksen ylösmenolle - volá, mun tyttö! :)
Koulutus oli oikein mieluinen ja siitä jäi hyvin ajateltavaa jatkon kannalle! Onneksi päästiin mukaan! ISO kiitos Harrille! :)

Sitten tänään reenattiin Taran kans aamulla agilitya ja reenissä oli välistävetoja, takaahyppyjä ja slalomeja! Eli kaikkea tarpeellista! Itse kun ohjasin tarpeeksi tiukasti niin koira meni tosi tosi hienosti!

Sitten harjoteltiin radan vierellä oloa, ku muut suoritti rataa. Aluksi oli ihan kuumana, mutta pikkuhiljaa rauhottui ja lopulta pystyi olemaan jo ihan rauhassa. Parit hankalat jutut tuli, mutta silloin palautin vain Taran ruotuun ja sitten oli taas kunnolla. Pikku hiljaa tämä alkaa edistymään. Tara tahtoisi räyhätä radalla oleville koirille ja koirille jotka tulee häkin lähelle tai muuten vain liian lähelle, mutta niitä en salli ja nämä on alkaneet jäädä jo vähän vähemmälle. Kyllä se siitä ku kärsivällinen on!

AI VITSIT! Meinas unohtua, että KPSH:n tilaamat kaaret keppeihin oli tullut eli verkot kepeistä veks ja kaaret tilalle. Tuntui, että ne sopi Taralle paremmin! Niillä siis jatketaan keskiviikkona :)


Rokin kanssa sitten käytiin tokossa. Ja Tara lähti myös mukaan! :) Roki oli mulla autossa ja sitten vain reenin ajaksi toin sisälle. Otettiin liike / max2 kerrallaan ja sitten taas autoon. Rokilla ensin luoksepäästävyys. Se meni ihan moitteetta, kontaktireeniä vaan lisää entisestään - sitä ei voi koskaan reenata lisää. Sitten otettiin luoksetulo. Ensin paikallaan istumista ja sitten eteentuloja ja sitten lopuksi vauhtiluoksetulo. Nekin meni tosi hienosti! :) Sitten vähän paikallamakuuta, häiriökontaktireenejä ja ihan pientä seuraamista. Mä olin tosi ylpee pojasta, tuo reenitapa toimii paljon paremmin! Tosi hyvä vire ja intoa vaikka muille jakaa!

Tarahan ei mihinkään tokoryhmään kuulu - mutta ajattelin, että joku voisi jeesata Taran luoksepäästävyydessä. Tanja jo auttoi siinä aamulla ja sitten illalla otettiin sitä lisää. Eilen myös siellä Pieksämäellä Harri, Elsa ja Outi otti Taran kanssa luoksepäästävyyden. Illalla otin patukkapalkan sillain, että leikittiin sitten ihan kunnolla joka kerran jälkeen. Aamulla vain tiputin sille kainalosta patukan, mutta toi leikkiminen on parempi. -> kontakti entistä parempi! :) Pienesti välillä on silitetty rinnasta, mutta kyllä useimmiten vain tultu seisomaan siihen lähelle ja Taran pitää pysyä vain kontaktissa.

Sit otettiin kanssa luoksetulo samoilla tavoilla ku Rokilla (10-suorituksia!). Sit seuraamisissa koira vinku! MRRR!! harjotuslistalle hiljasuutta eli lyhyitä seuraamisreenejä! Sitten paikallamakuussa vinkuminen jatkui, joten niissä otettiin aivan minimini lyhyitä aikoja, jolloin pysyi hiljaa. Tästä lähdetään etenemään jatkossa ja opetan koiralle aivan eri viretilan (tai ainakin yritän) niin tuohon paikallamakuuseen, jotta jatkossa Tara makaisi paikallamakuussa levollisena ja rauhallisena, kuitenkaan lössähtämättä.

Jeejee! Pitkästä aikaa molempien koirien kanssa meni ihan tajuttoman hyvin! Ei nyt tietenkään valmiita liikkeitä juuri otettu, mutta ihan mielettömän upeasti pikkuosat onnistui ja niistähän tämä loppukokonaisuus reenataan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti