keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Ratareeniä kisatyyliin ja tokoilua

En oo jaksanut kirjottaa vähään aikaan blogiin, niin nämä löpinät on periaatteessa sunnuntain ja maanantain juttuja. Nyt oon kamalassa flunssassa niin koirat on ihan kotiaktivoinnilla ja pikapissatuksilla. Antti onneks lähtee kohta niitten kanssa juoksulenkille. :)

Sunnuntaina kävin Taran kanssa aamusta agilityreeneissä. Meille oli ennakkoon lähetetty ratapiirustus, joka sitten rakennettiin hieman soveltaen, mutta kutakuinkin tuollain minkälainen tuo ratapiirustus tuossa on - ja sitten se mentiin kisatyyliin yhdellä suorituskerralla läpi.

Sovellukset mitä radalla oli, oli se, että me mentiin vasemmanpuoleiset verkkokepit, A:n alastulo oli aika lailla samalla tasolla 6-hypyn oikeanpuoleista siivekettä, 8-hyppy jätettiin tilaongelmien vuoksi pois, keinun ja hypyn nro 13 alareunat olivat siten, että 13 oli alempana ja hyppyjen 15 ja 16 väli oli huomattavasti pienempi.

Eka rata meni ihan suhteellisen hyvin. Käskytin tosi tiukalla ohjeella Taraa ja Marko sanoikin, että Tara kääntyy tosi hyvin. Kuitenkin ehkä juurikin tuon liian tiukan käskytyksen vuoksi Tara jonkin verran tiputteli rimoja. A:n ylösmenolla pysäytyksen jälkeen vauhti oli liian pieni ja sen vuoksi ei päässyt ylös, joten päädyin siihen, että otan ehkä vauhdin kanssa ylösmenot ja pelkille A:n alastuloille jatkossa pysäytykset. Kuitenkin pitää ohjata Tara tosi tarkkaan, ettei rupea loikkimaan. 6 ja 7 väliin tein valssin, jotta pääsen 7:n oikealle puolelle ja kympin jälkeen toinen valssi ja 11-12 väliin jaakotuksen, jotta olen radalla keinun vasemmalle puolella (kuvassa oikealla).

Toinen rata meni paremmin. Löysäsin vähän ohjausta, ja vaihtoehtoisesti koitin 6-7 väliin sylkkäriä, jolla sitten se kääntyikin renkaalle erinomaisesti! Kontaktit meni hyvin ja niille uskalti koiran jättää, jotta itse pääsi vähän etenemään. Rata meni sujuvammin ja Tara ei tiputtanut yhtään enää rimoja! :)

Tosi iloinen mieli jäi näistä reeneistä. Harmi vaan ku nyt on kipeä niin tän päivän omatoimiset jäi väliin ja niin jää myös sunnuntain reenit koska mä suuntaan Savitaipaleelle viikonlopun viettoon Antin vanhempien luokse. Roki lähtee mukaan ja Tara menee lomailemaan Pieksämäelle.

Rokin kanssa sitten käytiin sunnuntai-iltana pikapikaa omatoimitokoissa ja tosi kivasti meni. Mä painotin reeneissä lähinnä motivaatioon ja leikittiinkin aika paljon. Lisäksi otettiin hyppyä, pientä seuraamista, perusasentoa, paikallamakuuta yms. Todella tyytyväinen olin pojan keskittymiseen - hallin matto kun on ollut sille tosi mielenkiintoinen tutustuttava. Patukkapalkka oli tosi hyvä ja koira teki silti tosi keskittyneesti ja hyvin eikä kuumunut liikaa. Yleisissä ohjatuissa reeneissä on vähän se huono puoli, että koirat joutuu oottelee (mulla nyt kyl useimmiten häkissä), mutta itse tykkäsin näistä reeneistä sen vuoksi huomattavasti enemmän, että koira tosiaan työskenteli tosi hyvin ja intensiivisesti ja turhat haahuamiset jäi vähemmälle.

Kotosalla ollaan sitten harjoteltu s-m, m-s vaihteluja, perusasentoa, noutoa ja merkille menoa Taran kans. Sit Rokilla taas ihan perusjuttui, perusasentoa, noutoa yms vaihtelevalla menestyksellä. Se on niin hassu. :)

Loppuviikko meneekin tod näk parannellessa itseä. Tara lähtee kotosalle viikonlopun viettoon kun on Rokin vuoro päästä Savikseen ja Rokin kanssa sitten viikonloppuna varmaan tokoillaan kanssa urakalla. Nyt parin päivän ajan kuitenkin yritän ottaa rauhallisesti, jotta tämä olo vähän parantuisi.

2 kommenttia:

  1. Minä pääsin taas lukemaan koodikieltä. :) Viimeksi sitä tuli luettua Minnan blogissa. Ehkä tulevaisuudessa se ei ole enää koodikieltä (*tule jo toukokuu..*)! :)

    VastaaPoista
  2. hih, kyllä ne kummasti alkaa sieltä selviämään hitaasti mutta varmasti! Noita agilitytermei on ihan tosi paljon nyt pienen ajan sisällä lisää, joten kyllä saa itsekin uusia juttuja opetella :)

    VastaaPoista