perjantai 7. toukokuuta 2010

Jari Suomalaisen agilityvalmennus 1.-2.5. ja pujottelua

Meillä oli Taran kanssa Jari Suomalaisen agilityvalmennus. Valmennukseen olin ilmottautunut jo monta kuukautta sitten, mutta itseasiassa vasta tieto sinne pääsystä tuli lauantai-aamuna, kun minulle soitettiin "olinko ollenkaan tulossa?". Aikataulua onneksi vekslattiin, että osallistuminen järjestyi, ja syy tähän, etten tiennyt, että oltiin päästy valmennukseen, johtui siitä, että mun sähköposti oli heittänyt kaikki tätä koskevat jutut suoraan roskapostiin! :O Mutta pääasia, että pääsimme osallistumaan, vaikkakin vähän pikavaroituksella! :)

Agilityradat oli kolmosissa kisaaville valtavan pitkiä! Onni etten joutunut vielä moisia juoksemaan, mutta oli meidänkin radoissa omat haasteemme. Taralla oli ongelmana se, että se lukee vähän kehnosti rataa eikä siis suorita esteitä omavaltaisesti, vaan odottaa minulta aina varmennuksen, vaikka este olisi ihan nenän edessä. Toisin sanoen se ei irtoa kamalan hyvin kaikissa tilanteissa. Siispä harjotellaan eteenlähetyksiä jatkossa paljon ja sitä, että koira menee vaan lujaa ja suoraviivaista rataa. Kohta mä varmaan valitan sitä, että Tara suorittaa esteitään ihan omin päin:D

Sitten sain vinkkejä A-esteen alastulokontaktin harjotteluun. Pitää reenata vaikka jonkun laatikon päällä Taran etukroppaa, koska se tahtoi kääntää pepun sillain vinoon etutassujen viereen eikä pitää siellä ylhäällä esteellä, koska tietty kaikki paino kohdistui etutassuihin ja se tuntui epämiellyttävälle (raskasta fyysisesti siinä istuskella etutassujen päällä). Siispä ollaan vessanpöntöllä harjoteltu, että Tara kiipee pöntölle ja tiputtaa etutassut maahan ja siinä istutaan hetki ja palkka. Pienillä lyhyillä harjotuksilla jo nähnyt, että pysyy paljon paremmin, kun etukroppa alkaa voimistumaan.

Myös muuria pitää harjoitella eri kulmista.

Sitten Jari tolkutti minulle, että pitää säästää tuota koiraa. Toisinsanoen kun on mali, niin malia pitää varjella, koska mali ei tajua mistään mitään vaan menee satasella. Tarakin juoksi 90-kulmassa olevan putken käännöskohdassa putken seinää päin, että kuulemma kuului (minähän en radalla kuullut mitään keskittyessäni), mutta Jari sanoi, että varmaan nenään sattu. Tarasta taas ei nähnyt mitään. Mutta totta - pientä malinoistyttöä ei voi päästää suorittamaan esteitä valtoimenaan, vaan pitää katsoa, että se suorittaa ne turvallisesti.

Näitä siis harjoitellaan jatkossa:
-esteitten hakemista
-etukroppaa
-muuria eri kulmista

Ja näitten lisäksi pujottelua. Joka itseasiassa eilen meni oikein mainiosti Pieksämäellä käydessämme. Ekat kepit (12) mentiin siten, että minä kävelin hieman edellä pallokäsi matalalla ja koira pujotteli. Kuitenkin Tara teki hieman laiskasti töitä, saattoi lopettaa kesken tai louskutti. Sitten muutaman onnistuneen jälkeen jätettiin pallo päähän ja Antti vahti, että sitä ei suorittamatta sieltä saanu. Pari ekaa kertaa karkas sinne, mutta Antti oli nopeempi, ja sitten neiti alkoi käyttää aivoja. Räksytys loppu ja vauhti loppui kans, vaan mentiin hitaasti auttamatta ja ajatuksella. Sen jälkeen vauhti alkoi nopeutua ja lopuksi näytti oikeasti jo ihan lupaavalle! Huomenna taas uudestaan. Kunhan keskiviikkona käydään Kuopiossa taas kaarilla reenaamassa niin sitten otetaan taas väärältä puoleltakin, nyt ne oli vaikeat! Kisat on jo katottu allakkaan :)

Me muutetaan Antin kans kesäks Savitaipaleelle ja tänään käytiin katsomassa sitten se meidän asunto. Itseasiassa käytiin katsomassa kahta, rivaria ja kerrostaloa, ja vaikka rivarissa oli pieni piha, päädyttiin kerrostaloon, hinnan ja passelimman koon ja sijainnin vuoksi. Tän kuun lopussa on sit muutto ja sitten palataan Antin kanssa taas "työelämään" :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti